Dezbaterea electorală organizată de Maia Sandu s-a transformat în conferinţă de presă. Igor Dodon nu a acceptat invitaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Candidata PAS pentru funcţia de şef de stat, Maia Sandu, l-a invitat pe Igor Dodon, actual preşedinte şi candidat independent în alegerile din 1 noiembrie, să participe la dezbaterea electorală organizată de către ea marţi, 27 octombrie. Cum şi era de aşteptat, Igor Dodon nu a dat curs invitaţiei, după ce anterior a anunţat că nu va participa la dezbateri electorale.

Cu toate acestea, Maia Sandu a insistat pe organizarea unei dezbateri între ea şi Igor Dodon, însă evenimentul s-a transformat într-o conferinţă de presă. 

Maia Sandu a ţinut un discurs în faţa presei, în care a adus mai multe critici la adresa lui Igor Dodon, a făcut câteva promisiuni electorale şi a comunicat întrebările pe care le-ar fi pus lui Igor Dodon, dacă acesta ar fi venit la dezbateri.

Lidera PAS a subliniat că şi-ar fi dorit o dezbatere pe teme economice, unde l-ar fi întrebat pe Igor Dodon „ce a făcut în patru ani pentru a contribui la atragerea investiţiilor în R. Moldova, pentru a contribui la deschiderea mai multor companii, întreprinderi, pentru a contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri, pentru a contribui la rezolvarea problemelor antreprenorilor, pentru a conbtribui la deschiderea accesului la surse de finanţare”.

De asemenea, Maia Sandu susţine că l-ar fi întrebat pe Igor Dodon de ce în cei patru ani de mandat nu a fost în vizite în ţările vecine, România şi Ucraina, dar nici în state precum Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, SUA sau Polonia. 

„Aş fi vrut să-l întreb ce a făcut atunci când sectorul privat, multe întreprinderi erau atacate de grupuri criminale, când erau preluate afaceri, când oamenii de afaceri erau sufocaţi de către instituţiile statului, de către controale abuzive. Sa-l întreb dacă a urmărit cum au crescut preţurile în R. Moldova”, a spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite