Dezbatere: Alegerile nevalidate din Chişinău s-au transformat în campanie electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Scrutinul electoral local în municipiile Chişinău şi Bălţi s-a transformat, pe neobservate, în campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Politologul Boris Şapovalov consideră că partidele PAS şi PPDA au preluat valul protestelor şi organizează acţiuni pentru a-i aminti electoratului despre existenţa lor. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Politologul consideră că acest val de acţiuni va fi menţinut şi chiar va fi intensificat începând cu luna septembrie, când va ieşi Parlamentul din vacanţă.

Referindu-se la scrisoarea semnată de peste 700 de primari din toată ţara în care aceştia se plâng pe liderii opoziţiei că ar fi acţionat iresponsabil atunci când au plecat la Strasbourg şi au cerut blocarea finanţării macrofinanciare, Boris Şapovalov susţine că aceasta nu este altceva decât o mişcare a autorităţilor centrale.

Juristul Pavel Midrigan este de părere că acţiunile de protest ale opoziţiei trebuie să ia amploare pentru că alegerile parlamentare cel mai probabil vor avea loc în luna decembrie. Totodată, juristul susţine că din cele peste 40 de partide politice existente pe arena politică din Republica Moldova doar câteva îşi expun viziunile vizavi de ceea ce se întâmplă în ţară, celelalte se manifestă doar în campaniile electorale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite