Detalii despre şedinţa din 11 februarie a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapel România Moldova

Şedinţa comună a guvernelor Republicii Moldova şi României este planificată pentru data de 11 februarie şi urmează să desfăşoare la Chişinău. În cadrul şedinţei, va fi semnat Acordul interguvernamental pentru asistenţă tehnică şi financiară nerambursabilă, în valoare de 100 de milioane de euro, transmite IPN.

Aspectele organizatorice ale şedinţei au fost discutate de către secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, cu şeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean.

La şedinţă urmează să fie semnat Acordul interguvernamental pentru asistenţă tehnică şi financiară nerambursabilă, în valoare de 100 milioane de euro. În baza acestuia, România va continua să acorde suport în implementarea agendei de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova.

„Vă mulţumesc pentru suportul constant acordat ţării noastre şi îmi exprim încrederea că numeroasele proiecte bilaterale se vor materializa şi în continuare, cu impact major pentru oameni. Avem proiecte de infrastructură, dar să nu uităm şi de cele sociale – din domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii, care sunt apreciate de cetăţeni”, a subliniat Dumitru Udrea, citat într-un comunicat de presă.

La rândul său, Mircea Abrudean a exprimat deschiderea părţii române pentru susţinerea proiectelor orientate spre îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, care vor aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. „Este important ca proiectele pe care le vom finanţa să fie cu adevărat strategice, cu impact asupra cetăţenilor din Republica Moldova şi să reflecte priorităţile de bază, iar echipele guvernamentale ale ţărilor noastre să rămână în contact direct, pentru realizarea cu succes a obiectivelor agreate”, a notat oficialul român.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite