Despre ce au discutat Gaburici şi Johannes Hahn la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiectivul de bază al Guvernului de la Chişinău este integrarea europeană a Republicii Moldova.
Obiectivul de bază al Guvernului de la Chişinău este integrarea europeană a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre cooperarea moldo-comunitară şi măsurile prioritare privind realizarea reformelor în ţara noastră.

Premierul a menţionat că obiectivul de bază al Guvernului de la Chişinău este integrarea europeană a Republicii Moldova şi s-a pronunţat pentru amplificarea cooperării relaţiilor. Prim-ministrul a subliniat că echipa pe care o conduce este angajată plenar să asigure un ritm dinamic de punere în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb cu UE, şi contează pe sprijinul partenerilor europeni în acest sens.

„Recunoaşterea perspectivei europene a Republicii Moldova ar ajuta la mobilizarea întregii societăţi în procesul de reforme şi ne va motiva spre realizarea unor schimbări radicale, care ar putea fi dureroase la prima etapă, dar absolut necesare pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova”, a opinat Chiril Gaburici.

La rândul său, Johannes Hahn a exprimat deplina susţinere din partea Uniunii Europene pentru Guvernul condus de Premierul Gaburici, menţionând importanţa continuarii asigurării unui progres real în realizarea reformelor. Comisarul a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene de a-şi consolida suportul în diverse domenii.

Oficialii s-au referit la măsurile care urmează să fie întreprinse în vederea intensificării reformelor, în special în sistemul judiciar, lupta împotriva corupţiei, asigurarea stabilităţii sistemului financiar-bancar şi a creşterii economice a Republicii Moldova. Părţile au subliniat că aceste reforme sunt indispensabile în contextul obiectuvului de integrare europeana al RM.

În context, a fost menţionat faptul că reuniunea de astăzi a Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană este o ocazie excelentă pentru stabilirea acţiunilor concrete în vederea realizării obiectivelor de pe agenda integrării europene şi promovarea reformelor importante pentru dezvoltarea ţării noastre. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite