Desemnarea premierului de la Chişinău întârzie. Consultările cu fracţiunile parlamentare, amânate pentru duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunile parlamentare erau aşteptate la Preşedinţia Republicii Moldova în seara zilei de sâmbătă, 25 iulie, pentru a se consulta cu şeful statului în vederea desemnării oficiale a unui candidat la funcţia de prim-ministru. Întrevederea a fost amânată pentru duminică, fără a fi oferite explicaţii.

Fracţiunile parlamentare au fost contactate de aparatul preşedintelui Nicolae Timofti şi erau aşteptate la Preşedinţie în seara zilei de sâmbătă, după ora 18.00. Întrevederea a fost, însă, amânată. Purtătorul de cuvând al şefului statului, Vlad Ţurcanu, a precizat pentru Deschide.md, că acestea vor avea loc astăzi, însă nu se cunoaşte la ce oră.

Precizăm că formaţiunile care au semnat, joi, Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3 - Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Democrat şi Partidul Liberal - nu au anunţat vreo decizie în privinţa candidatului la funcţia de premier. Se cunoaşte că PLDM, căruia i-a revenit funcţia de prim-ministru după partajarea acestora, a desemnat-o pe Maia Sandu, ministru în exerciţiu al Educaţiei.

Liderii Alianţei s-au întâlnit vineri la amiază pentru a discuta despre candidatura acesteia, la sediul PD. După aproape două ore de discuţii, aceştia nu au făcut nicio declaraţie pentu presă, acest lucru amplificând zvonurile şi speculaţiile în spaţiul public. Contactaţi de Adevărul Moldova pentru a explica ce decizie au luat partidele în privinţa candidaturii liberal-democraţilor şi dacă va fi învestit, până la urmă, Guvernul Maia Sandu sau va fi numită o altă candidatură, unul dintre negociatorii PLDM a precizat că liderii AIE 3 vor face declaraţii în prima jumătate a zilei de sâmbătă. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite