Deschiderea Oficiului NATO la Chişinău se amână pentru toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO
FOTO

Deschiderea Oficiul de legătură NATO la Chişinău nu va avea loc în luna curentă, cum s-a anunţat anterior. Potrivit unui răspuns oferit Agenţiei de presă IPN de către Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova, inaugurarea a fost amânată pentru toamnă, o dată precisă încă nu este stabilită.

„Nu se inaugurează acum în iulie din motive tehnice. Toate lucrările inginereşti durează mai mult decât a fost planificat, dar în toamnă acesta va fi deschis. Faptul că a avut loc întâlnirea dintre şefa Oficiului, Kristina Baleysite, şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, demonstrează că există susţinere politică pentru a fi inaugurat”, se spune în răspuns.

Acordul privind înfiinţarea un Oficiu de legătură NATO a fost semnat în noiembrie anul trecut de către premierul Pavel Filip şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice. Oficiul de legătură NATO urmează să fie unul civil. Iniţial deschiderea a fost planificată pentru luna aprilie 2017, apoi a fost amânată pentru luna iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite