Deschiderea Oficiului NATO la Chişinău se amână pentru toamnă

Deschiderea Oficiului NATO la Chişinău se amână pentru toamnă

FOTO

Deschiderea Oficiul de legătură NATO la Chişinău nu va avea loc în luna curentă, cum s-a anunţat anterior. Potrivit unui răspuns oferit Agenţiei de presă IPN de către Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova, inaugurarea a fost amânată pentru toamnă, o dată precisă încă nu este stabilită.

„Nu se inaugurează acum în iulie din motive tehnice. Toate lucrările inginereşti durează mai mult decât a fost planificat, dar în toamnă acesta va fi deschis. Faptul că a avut loc întâlnirea dintre şefa Oficiului, Kristina Baleysite, şi preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, demonstrează că există susţinere politică pentru a fi inaugurat”, se spune în răspuns.

Acordul privind înfiinţarea un Oficiu de legătură NATO a fost semnat în noiembrie anul trecut de către premierul Pavel Filip şi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice. Oficiul de legătură NATO urmează să fie unul civil. Iniţial deschiderea a fost planificată pentru luna aprilie 2017, apoi a fost amânată pentru luna iulie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: