Deputatul ce urma să-i ia locul Oxanei Domenti în Parlament, exclus din PCRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

După ce deputatul Partidului Comuniştilor Oxana Domenti şi-a depus mandatul de deputat joi, 7 decembrie, ea urma să fie înlocuită de către Aliona Babiuc, următoarea pe lista de supleanţi, însă formaţiunea condusă de către Vladimir Voronin a comunicat că aceasta a fost exclusă din partid şi că PCRM nu doreşte ca ei să-i fie oferit un mandat de deputat.

„Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al comitetului raional Briceni al partidului. Dar în anul 2015 dumneaei a fost exclusă din rândurile Partidului Comuniştilor din Republica Moldova”, se spune într-un comunicat de presă al PCRM.

Potrivit documentului, prin hotărârea Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM din 6 octombrie 2015, activitatea primului secretar al comitetului raional Briceni al partidului a fost apreciată ca nesatisfăcătoare. În această hotărâre au fost indicate măsuri şi termene concrete pentru înlăturarea lacunelor constatate. 

Ulterior, în timpul unui control repetat al situaţiei, s-a constatat că nici unul din numeroasele neajunsuri în activitatea comitetului raional Briceni al PCRM condus de Aliona Babiuc nu a fost înlăturat.

Ca urmare, pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rîndurile partidului cu următoarea formulare: „Pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unităţii ideologice şi organizatorice a partidului în raionul Briceni”.

„În baza respectivului fapt, Comitetul Central al PCRM se pronunţă categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componenţa fracţiunii Partidului Comuniştilor din Parlamentul Republicii Moldova”, se precizează în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite