Deputatul Serghei Sîrbu, scos de sub urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Serghei Sîrbu a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul în care acesta era bănuit de „corupere activă” a fost clasat. Procuratura Anticorupţie anunţă că a luat această hotărâre după ce a tras concluzia că fapta acestuia nu întruneşte elementele infracţiunii, transmite IPN.

Respectiva cauză penală a fost declanşată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunţ depus de către un alt deputat, care reclama pretinsa tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formaţiunea din care face parte.

Conform legii, decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupţie şi ulterior, la judecătorul de instrucţie.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost citat la Procuratura Anticorupţie la sfârşitul lunii ianuarie. Parlamentarului i se imputa că a încercat să corupă un politician. Atunci, acesta firma că acuzaţiile sunt false, iar dosarul este „politic până în măduva oaselor”.  Dosarul penal fusese intentat de către fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.

https://www.ipn.md/ro/deputatul-serghei-sirbu-scos-de-sub-urmarire-penala-7965_1073455.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite