Deputatul care a rupt harta României Mari şi o jurnalistă care a lucrat pentru regimul de la Tiraspol, decoraţi de Dodon pentru „consolidarea statalităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon i-a decorat cu distincţii de stat vineri, 2 februarie, pe mai multe persoane din anturajul său, în contextul zilei de 2 februarie 1365, „când în premieră statalitatea ţării Moldovei a fost recunoscută oficial”. Printre cei care au contribuit, în viziunea preşedintelui, la сonsolidarea statalităţii se enumeră şi deputatul socialist Vlad Bătrâncea, cel care a rupt harta României Mari chiar în şedinţa Parlamentului din decembrie 2015.

De asemenea, printre cei remarcaţi de către Igor Dodon se regăseşte şi jurnalista Elena Pahomova, care activează actualmente la postul privat de televiziune NTV, afiliat Partidului Socialiştilor. 

În perioada 2013 - 2016, Pahomova a lucrat în calitate de director general, dar şi director de programe la „postul public” de televiziune de la Tiraspol, „Pervîi Prednistrovskii”, pe când malul stâng al Nistrului era condus de către aşa-numitul preşedinte, Evghenii Şevciuc.

Postul de televiziune respectiv era cunoscut pentru propaganda sa în susţinerea lui Şevciuk, dar şi a regimului de la Tiraspol, de altfel, ca şi toate televiziunile din regiunea transnistreană.

„Data de 2 februarie 1365 figurează ca una de referinţă în constituirea statalităţii moldoveneşti. Ea simbolizează eliberarea Moldovei de sub dominaţia străină şi se identifică cu recunoaşterea suveranităţii şi independenţei Ţării Moldovei, cu momentul afirmării demnităţii naţional-statale a poporului Moldovei”, a subliniat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit şefului statului, această dată „este momentul oportun pentru a recunoaşte meritele unor personalităţi marcante care contribuie la dezvoltarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova şi la sporirea prestigiului acesteia pe plan internaţional”.

În acest context, „pentru merite deosebite în сonsolidarea statalităţii Republicii Moldova, contribuţie substanţială la formarea societăţii civile şi activitate prodigioasă pe tărâm social”, preşedintele ţării a conferit următoarele distincţii:

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” – domnului Victor Puşcaş – ex-Preşedinte al Curţii Constituţionale a Republicii Moldova.

„Ordinul Republicii” - domnului Vasili CHIRTOCA ​- consilier în Consiliul Municipal Chişinău;

„Ordinul de Onoare”:
- protoiereului Sergiu Curnic - paroh al Bisericii vechi de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, municipiul Chişinău,
- Valeriu Ostalep ​- ​director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate;

Ordinul „Gloria Muncii”:
-  Vlad Bătrîncea ​-vicepreşedinte al Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, şi mass-media a Parlamentului,
- doamnei Elena Pahomova ​-​jurnalist,
- domnului Nicolae Pascaru​ - ​preşedinte al Mişcării Naţionale „Voievod”;

Medalia „Meritul Civic” - domnului Dumitru Roibu ​- preşedinte al Asociaţiei Obşteşti „Urmaşii lui Ştefan”.

x
x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite