Deputatul român Mihai Aurelian: Chişinăul se va deschide spre un dialog unionist

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
În imagine deputatul român Aurelian Mihai împreună cu reprezentanţi ai diasporei
În imagine deputatul român Aurelian Mihai împreună cu reprezentanţi ai diasporei

Deputatul român Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru Comunităţile de Români din afara graniţelor, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care felicită activitatea unionistă din Republica Moldova şi crede că în curând se va deschide şi un dialog politic pe această problemă.

"Urmăresc cu interes activitatea Tinerilor Moldovei, o asociaţie din Republica Moldova şi care şi-a propus să promoveze altfel revenirea la adevărul istoric: Reîntregirea Neamului Românesc prin Reunirea Republicii Moldova cu România.

Ei îi spun şi altfel, mai European: Integrarea Europeană a Republicii Moldova prin Reunirea cu România.

Este de admirat munca lor din acest an şi în care au ales ca după Campania pentru recensământul din Republica Moldova, unde au informat pentru ca românii să se declare ceea ce sunt, să plece în Caravana Un trai mai bun. 

Şi cum pentru Republica Moldova Un trai mai Bun nu putea însemna decât Revenirea la normalitate prin Reunirea cu România, Caravana este în esenţă o Caravană a Unirii." declară Aurelian Mihai pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai susţine că :

"Gestul acestor tineri, aflaţi momentan în afara graniţelor statului român, este cel care îmi dă încrederea că în curând şi clasa politică de la Chişinău se va deschide spre un dialog corect şi logic cu privire la preluarea modelului german de soluţionare a tuturor problemelor din cel de al doilea stat românesc. 


Tinerii Moldovei arată o altfel de Românie, o Românie a tinerilor şi pentru care între cele două maluri ale Prutului nu mai există graniţă, revenindu-le nouă politicienilor rolul de a transforma dorinţa societăţii civile şi a generaţiei viitoare într-un fapt împlinit pe deplin.

Construim poduri, construim case, reparăm şcoli, investim în cultura românească de dincolo de Prut, poate că e timpul să ne gândim să investim în o ideea mai clară: UNIREA CELOR DOUA STATE ROMANESTI! "

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite