Deputatul PDM Nicolai Dudoglo riscă să fie exclus din formaţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Deputatul PDM Nicolai Dudoglo riscă să fie exclus din formaţiune, pentru că parlamentarul ar fi înfiinţat o organizaţie obştească care are alte obiective decât cele anunţate de formaţiunea din care face parte.

Potrivit unui comunicat de presă emis de PDM, conducerea partidului i-a cerut explicaţii acestuia joi, 26 aprilie, privind implicarea sa într-o asociaţie obştească din UTA Găgăuzia, „Noua Găgăuzie”, devenită în realitate o mişcare cu obiective politice, care nu se încadrează în politica promovată de PDM. 

„Din cele relatate de deputatul Dudoglo, constatăm că, prin obiectivele pe care intenţionează să le promoveze în cadrul acestei mişcări, devine incompatibil cu statutul de membru al PDM şi de membru al fracţiunii democrate din Parlamentul Republicii Moldova. În acelaşi timp, devine incompatibil cu viziunea şi acţiunile pe care le promovăm pe linia modernizării pro-europene a ţării”, se spune în comunicat.

Acelaşi document notează că PDM i-a cerut imperativ lui Dudoglo să aleagă între statutul de membru al PDM şi cel de fondator al organizaţiei obşteşti. 

„Dacă va alege să se implice mai departe în activitatea acestei mişcări politice, i s-a cerut să demisioneze imediat din partid, în caz contrar urmând a fi exclus, conform regulamentului şi statutului”, se mai subliniază în document.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite