Deputatul democrat Valeriu Guma este căutat de Interpol şi Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-ul Interpolului l-a dat în căutare generală pe deputatul moldovean FOTO interpol.int
Site-ul Interpolului l-a dat în căutare generală pe deputatul moldovean FOTO interpol.int

Deputatul democrat Valeriu Guma este dat în urmărire generală de către Interpol şi Poliţia Română. Potrivit site-urilor celor două instituţii, oficialul moldovean este căutat de oamenii legii, după ce luna trecută a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de la Bucureşti la patru ani de închisoare pentru corupţie.

Guma susţine că nu va sta nicio zi după gratii. „Sunt nevinovat şi voi ataca România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului“, a comunicat pentru Pro TV, deputatul.

În acelaşi timp, juriştii de la Chişinău ne-au comunicat că, potrivit Constituţiei Republicii Moldova, persoanele cu cetăţănie moldovenească nu pot fi extrădaţi. „O soluţie ar fi transmiterea sentinţei magistraţilor de la Bucureşti celor de la Chişinău. În acest caz, Guma ar putea executa pedeapsa aici, pe loc“, ne –a explicat juristul Vlad Gribincea.

Însă odată ajunsă în Republica Moldova, intră în vigoare legislaţia moldovenească. „Există posibilitatea ca după o săptămână de detenţie, acesta să fie eliberat condiţionat. S-ar putea să fie motivul pentru care autorităţile române nu transmit sentinţa la Chişinău“, afirmă avocatul.

Guma Politia Romana

Guma este căutat şi de Poliţia Română  FOTO politiaromana.ro

Deputatul moldovean Valeriu Guma a fost trimis în judecată pe 2 iulie 2008, fiind acuzat că l-a mituit pe directorul general al Direcţiei Juridice din Atoritatea pentru Valorificarea Arhivelor Statului de la Bucureşti, pentru a-i determina pe funcţionari să aprobe o convenţie de menţinere în vigoare a contractului de privatizare la o firmă la care era acţionar.

Instanţa Supremă l-a condamnat, pe 17 aprilie, pe deputatul moldovean Valeriu Gumă la patru ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei este definitivă, astfel că Valeriu Gumă trebuie să execute pedeapsa primită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite