Deputaţii vor discuta posibile metode de facilitare a negocierilor cu partea transnistreană, în cadrul unui grup de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Eugen Carpov FOTO: Adevărul
Vicepremierul Eugen Carpov FOTO: Adevărul

Un grup de lucru din care fac parte mai mulţi deputaţi ai Parlamentului are misiunea de a prezenta Legislativului o serie de recomandări privind reglementarea conflictului transnistrean.

„Este vorba de recomandări cu caracter social şi economic, menite să ajute guvernarea, să sprijine procesele pe care le promovăm, dar şi populaţia din zona de securitate. Trebuie să avem un dialog pronunţat cu partenerii noştri internaţionali, iar astfel să creăm un climat de încredere în procesul de negocieri privind reglementarea conflictului“, a declarat Eugen Carpov, viceministru pentru Reintegrare, după prima şedinţă a grupului de lucru. 

„Am avut o discuţie largă în care fiecare şi-a expus părerea. Am decis cât de curând să prezentăm Parlamentului o serie de recomandări concrete privind stabilizarea situaţiei în regiune şi excluderea unor eventuale conflicte, inclusiv în zona  de securitate. Am concluzionat că astfel de discuţii sunt benefice, de aceea vom continua“, a adăugat comunistul Vasile Şova, fost ministru al Reintegrării şi  coordonatorul grupului nou format.

Deputaţii se vor întruni de trei ori pe săptămână, iar următoarea şedinţă va avea loc joi şi se va axa pe aspectele sociale. La discuţii vor fi invitaţi reprezentanţi ai mai multor ministere şi departamente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite