Deputaţii vor dezbate peste 50 de proiecte la ultimele şedinţe din sesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat miercuri, 25 iulie, ordinea de zi a ultimelor două şedinţe plenare din sesiunea de primăvară 2018, care se va încheia vineri, 27 iulie. Deputaţii vor dezbate peste 50 de proiecte de legi şi hotărâri, transmite IPN.

Pe ordinea de zi figurează proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, reexaminarea Concepţiei naţionale de dezvoltare a mass-mediei din Republica Moldova. 

Va fi supus dezbaterilor proiectul de lege privind instituirea Schemei de investiţii în domeniul producţiilor de film şi altor opere audiovizuale, proiectul de lege privind declararea voluntară şi stimularea fiscală şi proiectul de lege cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport.

Plenul va mai examina propunerile de modificare şi completare a Legii cu privire la energia electrică, cu privire la gazele naturale, cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar şi Legii ocrotirii sănătăţii.

Deputaţii urmează să ratifice Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Organizaţia Internaţională a Poliţiei Criminale – Interpol cu privire la recunoaşterea documentului de călătorie Interpol, precum şi Acordul-cadru de împrumut între Republica Moldova şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului privind procurarea ambulanţelor.

Dezbaterile vor mai viza Raportul privind executarea bugetului de stat pe anul 2017, precum şi proiectele de hotărâre privind eliberarea din funcţie a doi judecători ai Curţii Supreme de Justiţie.

Parlamentul se va convoca în şedinţe plenare joi, 26 iulie, începând cu ora 09.00, iar vineri, 27 iulie, începând cu ora 10.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite