Deputaţii, preşedintele, premierul şi alţi demnitari ar putea să aibă salarii de doar 7 mii de lei. Soluţiile anti-criză propuse de Pro-Moldova

Deputaţii, preşedintele, premierul şi alţi demnitari ar putea să aibă salarii de doar 7 mii de lei. Soluţiile anti-criză propuse de Pro-Moldova

Liderul grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, a prezentat o iniţiativă legislativă miercuri, 25 martie, menită să soluţioneze problemele din economie şi din sistemul medical, ca urmare a răspândirii COVID-19. Printre altele, iniţiativa presupune şi plafonarea salariilor demnitarilor de stat, inclusiv pentru preşedintele ţării, premier şi deputaţi, până la suma de 6.900 de lei (circa 350 de euro), adică salariul mediu pe economie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, dacă proiectul de lege va fi susţinut de Parlament, mai mulţi demnitari de stat, printre care cei menţionaţi mai sus, începând cu 1 aprilie şi pe durata anului 2020, nu vor avea salarii mai mari de 6.900 de lei lunar. În aşa fel, Pro-Moldova îşi propune să adune bani la bugetul de stat în susţinerea economiei şi sistemului medical.

Andrian Candu a specificat că în Moldova sunt foarte mulţi cetăţeni care se isprăvesc cu un salariu de 7.000 de lei şi că nu ar fi o problemă ca şi demnitarii de stat să se descurce cu un asemenea salariu.

„În schimb, această măsură economică şi bugetară va da economii ţării de aproape 100 milioane de lei, bani care pot fi redirecţionaţi pentru alte cheltuieli”, a precizat Andrian Candu.

În plus, Pro-Moldova propune ca cele 38 de milioane de lei, destinate finanţării partidelor politice pentru anul 2020, să nu fie alocate partidelor, dar să fie menţinuţi în bugetul de stat. Această iniţiativă este susţinută şi de Partidul Socialiştilor, care însă a prezentat ideea ca fiind a lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: