Deputaţii lui Ilan Şor susţin iniţiativa lui Dodon privind învestirea unui Guvern în frunte cu Mariana Durleşteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul fugar Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
Deputatul fugar Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru

Chişinăul este tot mai aproape de a avea un nou Guvern controlat de Igor Dodon şi Ilan Şor. Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, formată din 14 deputaţi controlaţi de Ilan Şor, a anunţat că sprijină iniţiativa liderului PSRM, Igor Dodon, privind necesitatea învestirii în funcţie a unui Guvern temporar, în frunte cu Mariana Durleşteanu, care să asigure tranziţia până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Platforma „Pentru Moldova” consideră că doamna Mariana Durleşteanu este capabilă să formeze un astfel de cabinet de miniştri anti-criză. Mariana Durleşteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Fiind ministru al Finanţelor, în perioada crizei financiare globale, a asigurat stabilitate în sistemul financiar al ţării, fapt remarcat şi în presa internaţională de specialitate. Ea are experienţă în administrarea atât a structurilor de stat, cât şi private. Este omul care prin capacităţile sale, cunoştinţele şi profesionismul său a obţinut succes. Faptul că Mariana Durleşteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediţiei româneşti a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupţie”, se spune într-un comunicat de presă al Platformei „Pentru Moldova”.

„Considerăm că spectacolul de azi, regizat de preşedintele Maia Sandu şi partidul său, este o profanare a normelor constituţionale şi o bătaie de joc faţă de cetăţeni, care aşteaptă rezultate în urma acţiunilor autorităţilor. Pentru noi este evident că alegerile parlamentare anticipate, în această situaţie, sunt inevitabile. În acelaşi timp, înţelegem că, până la organizarea acestor alegeri, ţara trebuie să fie guvernată. În caz contrar, ne aşteaptă un haos total şi adâncire totală a crizei în care ne aflăm astăzi. Pentru asta, avem nevoie nu de un guvern fictiv, ci de unul real şi plenipotenţiar. Acest guvern trebuie să fie unul din afara partidelor, apolitic, profesionist şi tehnocrat. Acesta trebuie să fie format de un manager puternic, de clasă superioară”, se mai spune în comunicat.

Igor Dodon a anunţat joi, 11 februarie, că socialişti nu vor vota pentru Guvernul Gavriliţa, propus de Maia Sandu. Totodată, Dodon a comunicat că socialiştii vor înainta şefului statului un alt candidat la funcţia de premier. Este vorba despre Mariana Durleşteanu, fost ambasador la Londra şi ex-ministru al Finanţelor în perioada 2008 - 2009. 

Mai mult, Dodon a lansat iniţiativa formării unei majorităţi parlamentare temporare până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Igor Dodon a precizat că atât noul Guvern, cât şi eventuala noua majoritate parlamentară vor activa temporar, până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. El a dat de înţeles că aceste procese sunt necesare, în contextul în care preşedintele Maia Sandu ar fi provocat un haos politic în ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite