Deputații chiulangii ar putea rămâne fără salarii, mașini și telefoane de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea a fost înaintată de parlamentarii liberali și liberal-democrați la ședința de astăzi a Legislativului, boicotată de fracțiunea Partidului Comuniștilor.

„Astăzi se împlinesc 21 de ani de la semnarea Declarației de suveranitate a Republicii Moldova și tocmai cei care se declară cei mai mari stataliști boicotează ședința Parlamentului. Trebuie să luăm atitudine și să găsim o posibilitate ca să fie sancționați", a declarat în debutul ședinței liderul fracțiunii PCRM, Valeriu Streleț.

Propunerea a fost susținută de liberali. „Vrem și noi să propunem să fie examinată posibilitatea modificării Regulamentului Parlamentului, astfel încât să fie introduse sancțiuni pentru absențele nemotivate de la ședințe. Ar putea să fie lipsiți de salarii, mașini și telefoanele corporative de care se folosesc", a spus deputatul PL, Vlad Lupan.

Speakerul Marian Lupu a menționat că în prezent nu există pârghii pentru penalizarea deputaților care lipsesc de la ședințele plenare și și-a îndemnat colegii să formuleze amendamente concrete pentru Regulamentul Parlamentului pentru ca „declarațiile să nu rămână doar declarații".

Deputații comuniști boicoitează ședințele Parlamentului în semn de protest față de rezultatele turului doi al alegerilor locale din Chișinău, unde candidatul PCRM Igor Dodon a pierdut la mustață în fața liberalului Dorin Chirtoacă. PCRM acuză guvernarea că ar fi fraudat alegerile și a cerut în instanță repetarea scrutinului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite