Deputata Marina Tauber a primit 30 de zile de arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a dispus, pe 18 septembrie, plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a deputatei Marina Tauber, vicepreşedintă a Partidului „Şor”, transmite IPN.

„Nu ştiu cum o să îmi îndeplinesc obligaţiunile de deputat. În aceste zile am fost deţinută ca un infractor periculos, la indicaţiile lui Greceanîi şi Dodon”, a declarat Marina Tauber după şedinţa de judecată.

Şedinţa a avut loc cu uşile închise, în timp ce mai mulţi simpatizanţi ai Partidului „Şor” protestau în faţa sediului Judecătoriei Ciocana.

Decizia magistraţilor vine ca răspuns la demersul procurorilor anticorupţie, care au solicitat mandat de arest pe numele deputatei. De asemenea, judecătorii trebuie să se pronunţe pe 19 septembrie şi asupra cererii de arest la domiciliu pentru 30 de zile, solicitat de procurorii anticorupţie pe numele deputatei Reghina Apostolova. În dimineaţa zilei de 17 septembrie, medicii care supraveghează starea de sănătate a deputatei Reghina Apostolova, reţinută acum o zi, au dat aprobarea ca aceasta să participe la acţiunile procesuale penale.

Deputatele Marina Tauber şi Reghina Apostolova, cărora Parlamentul le-a ridicat imunitatea pe 16 septembrie, au fost reţinute în aceeaşi zi. Procuratura Generală menţionează că reţinerea vine ca urmare a „încercării acestora de eschivare de la acţiunile de urmărire penală”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite