Un deputat rus, născut la Chişinău, este acuzat că nu şi-a declarat un palat de 16 milioane de euro din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alekandr Babakov, deputat în Duma de Stat a Federaţiei Ruse şi reprezentant special al preşedintelui rus pentru relaţiile cu organizaţiile etnicilor ruşi de peste hotare este acuzat că a tăinuit că deţine mai multe active în Franţa, anunţă pe blogul său opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Blogherul şi opozantul rus Aleksei Navalnii a descoperit că deputatul rus Aleksandr Babakov deţine mai multe proprietăţi în Franţa, pe care acesta nu le-a inclus în declaraţia pe venit.

Printre acestea numără un castel cu un domeniu de circa 11 hectare în Franţa, în localitatea Saint-Léger-en-Yvelines, la 37 kilometri de Paris, cumpărat în anul 2009 de soţia deputatului. Navalnii a estimat acest Chateau la o valoare de 15,7 milioane de euro, de zeci de ori mai mult decât veniturile declarate ale deputatului rus.

Potrivit datelor publicate de Navalnii familia Babakov mai deţine şi un apartament luxos în centrul Parisului, nu departe de Turnul Eiffel. Acesta la fel nu a fost inclus în declaraţia de venit.

În acelaşi timp potrivit declaraţiei pe venit de pe situl Dumei de Stat a Rusiei, Aleksandr Babakov este un om sărac, în comparaţie cu alţi aleşi. El deţine doar un apartament de 69 de metri pătraţi în Moscova şi a avut anul trecut un venit de două milioane de ruble (mai puţin de 50.000 de euro).

image

Palatul din Franţa, cumpărat în anul 2009 de familia deputatului rus Aleksandr Babakov

În acelaşi timp mai multe estimări făcute de reviste specializate din Rusia, arată că Aleksandr Babakov este milionar.

Babakov s-a născut la Chişinău şi este deja la al treilea mandat în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului) din Federaţia Rusă.
Prosper om de afaceri, Babakov deţine mai multe întreprinderi energetice şi hoteluri în Ucraina. La Moscova, controlează Temp-bank şi cunoscutul club de fotbal ŢSKA. Averea sa a fost estimată în anul 2011, de către revista Finans, la 220 milioane de dolari.

Câţiva ani în urmă Babakov a încercat să cumpere Centrala Electrică de la Cuciurgan, cel mai mare producător de energie electrică din Republica Moldova.

Moldovenii din Duma de Stat a Rusiei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite