Deputat român: Cei care vor reprezenta România şi Moldova în PE trebuie să cunoască bine situaţia din stânga Prutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Pentru R. Moldova actualele alegeri europarlamentare sunt importante în mod special pentru că în ultima perioadă s-a văzut o îndepărtare de Europa, o orientare spre „Pro-Moldova”. De aceea, e important ca cei care vor reprezenta România şi cei care vor reprezenta şi Moldova în Parlamentul European să cunoască bine situaţia din stânga Prutului, precum şi interesele cetăţenilor care doresc să reia parcursul european al Republicii Moldova”.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Naţional Liberal Diaspora România-Republica Moldova, Adrian Dupu, la Jurnal TV, transmite IPN.

„După 26 mai, în funcţie de cine va fi mai vocal în Parlamentul European dintre români, aşa va fi reflectată situaţia din Republica Moldova acolo. Avem nevoie de oameni care să reflecte situaţia în mod obiectiv şi nu trunchiat, în funcţie de unele interese de aici”, susţine politicianul român.

Adrian Dupu spune că oferta PNL, pe care îl reprezintă, este de a avea un mandat de reprezentare şi pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Valeriu Paşa, expert „WatchDog”, este de părere că importanţa votului din Republica Moldova pentru partidele din România este mai curând simbolică. Este important pentru partidele din România să treacă în registru că le pasă de Republica Moldova şi acest lucru este bun. „Pentru noi este important cine va reprezenta România în Parlamentul European pentru că atunci când se discută despre problemele Republicii Moldova fie în cadrul unor rezoluţii aprobate de PE, fie în cadrul unor activităţi mai mici, cei mai vocali sunt europarlamentarii români”, a afirmat Valeriu Paşa.

Expertul nu exclude că la scrutinul de duminică puterea politică din Republica Moldova ar putea să ajute un anumit partid din România, cu care este într-un fel asociat, să câştige mai multe voturi. Valeriu Paşa s-a referit la experienţa transportării organizate a alegătorilor care a fost întâlnită la alte scrutine naţionale din Moldova.

Alegerile pentru noul Parlament European vor avea loc duminică, 26 mai. În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare unde îşi vor putea exercita dreptul la vot cei cu cetăţenie română.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite