Deputat PSRM: Următoarea şedinţă a Parlamentului va avea loc când va exista o majoritate parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputatul socialist Eduard Smirnov, cel care exercită temporar funcţia de preşedinte al Parlamentului, fiind cel mai în vârstă deputat, a declarat că următoarea şedinţă a Legislativului de la Chişinău se va desfăşura atunci când va exista o majoritate parlamentară.

Eduard Smirnov a afirmat, pentru Unimedia.info, că nu are sens convocarea unei şedinţe, atât timp cât nu există o majoritate parlamentară. Întrebat dacă sunt şanse ca aceasta să fie formată, socialistul a subliniat că au existat nişte negocieri, dar care nu s-au soldat cu rezultate, referindu-se la negocierile dintre PSRM şi Blocul ACUM.

Amintim că de la alegerile parlamentare din 24 februarie a avut loc doar o singură şedinţă a Parlamentului, pe 21 martie, atunci şedinţa a fost întreruptă pe motiv că nu a fost formată o majoritate parlamentară şi ar urma să fie reluată în cazul în care aceasta va fi în cele din urmă creată.

Blocul ACUM şi PSRM au anunţat că nu vor face o alianţă cu PDM. Pe de altă parte, PSRM a afirmat că este dispus să formeze o majoritate parlamentară cu ACUM, dacă le vor reveni patru ministere şi funcţia de preşedinte a Parlamentului. ACUM a refuzat această ofertă, precizând că nu acceptă o alianţă cu PSRM şi insistă ca PSRM, necondiţionat, să sprijine un pachet de legi „de deoligarhizare” a statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite