Deputat: Plahotniuc ar putea fi omorât dacă ajunge în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PAS Vladimir Bolea consideră că Vlad Plahotniuc ar putea fi ucis dacă se va reuşi ca acesta să fie adus în Republica Moldova pentru a răspunde în faţa justiţiei. Parlamentarul e de părere că fostul lider PDM ar cunoaşte prea multe lucruri despre clasa politică moldovenească şi unii ar dori să-l reducă la tăcere.

„Tare mă tem că la câte cunoaşte dumnealui şi la cât timp a fost în vârful picului de lance, eu cred că el va fi omorât dacă ajunge în Republica Moldova, la foarte scurt timp după sosirea lui, anume ca să nu poată dezvălui din tot ce ştie el. Asta mă face să fiu destul de neoptimist atunci când spun că există posibilitatea să fie adus în Republica Moldova”, a declarat Vladimir Bolea la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Deputatul a adăugat că „însuşi sistemul în vârful căruia a fost el îl va nimici, pentru că el se va porni împotriva sistemului dacă începe să vorbească lucrurile adevărate”.

Amintim că Vlad Plahotniuc şi membrii familiei sale au interdicţie de intrare în Statele Unite, conform unui anunţ al Departamentului de Stat american. Decizia este determinată de implicarea oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc în acte de corupţie semnificative.

Vlad Plahotniuc a fost anunţat în căutare internaţională de autorităţile moldoveneşti pe 29 august 2019.

Judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut.

Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce democraţii au plecat de la guvernare. Atunci, Plahotniuc a confirmat că nu se mai află în Republica Moldova. Politicianul a dat de înţeles că viaţa sa ar fi în pericol dacă s-ar afla la Chişinău. El a spus că are nevoie de o pauză, inclusiv pentru a-şi proteja familia, şi că va reveni în ţară odată ce va fi în siguranţă. În spaţiul public de la Chişinău s-a vehiculat că Plahotniuc s-ar afla în SUA.

Unii politicieni de la Chişinău au declarat că Vlad Plahotniuc se află în Miami, SUA, unde ar fi solicitat azil politic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite