Deputat PCRM: Politicienii încalcă drepturile copiilor când le folosesc imaginea în scop electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Politicienii încalcă drepturile copiilor când le folosesc imaginea în scop electoral, a declarat joi, 22 noiembrie, deputata Elena Bodnarenco, regretând că Parlamentul a respins introducerea pe ordinea de zi a unei iniţiative legislative propuse de Partidul Comuniştilor care vine cu regretări la acest subiect.

Elena Bodnarenco a declarat jurnaliştilor că au de suferit, mai ales, copiii din familii social-vulnerabile. În urma unor acţiuni caritabile, fără a avea măcar acordul părinţilor, imagini cu aceşti copii apar la în presa scrisă şi la TV, prejudiciindu-le imaginea.

PCRM a propus, dar nu a avut susţinerea majorităţii, şi pentru un proiect care interzice ca numele politicienilor să apară în denumirea fundaţiilor de caritate, atât timp cât aceste persoane sunt active în politică.

O altă propunere respinsă de Parlament a fost majorarea burselor studenţilor până la valoarea minimului de existenţa.  

„Deputaţii nici nu au argumentat de ce sunt împotrivă. Lor le convine ca tinerii după studii să plece din ţară. PDM nu are nevoie ca aici să rămână oameni oneşti, activi, şi să spună nu celor care au furat această ţară. Noi vom reitera aceasta şi altă propunere pe care l-am făcut şi în legislatura următoare. Sperăm că vor susţine mai ales că bani în buget sunt”, a declarat preşedinta fracţiunii PCRM, Inna Şupac.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite