Denis Ulanov: Kroll îndeplineşte o comandă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
kroll 2

„Kroll îndeplineşte o comandă politică şi este evident că încearcă să discrediteze oameni nevinovaţi, ascunzând adevăraţii beneficiari”. Este declaraţia deputatului Partidului Şor, Denis Ulanov, care a declarat în cadrul unui briefing de presă că formaţiunea pe care o reprezintă niciodată nu s-a temut de acest raport şi chiar a aşteptat publicarea lui, transmite IPN.

„Întrebare către cetăţenii de rând este: Asta aţi aşteptat? Ceea ce aţi văzut ieri? Aflăm cumva din acest document cine este beneficiarul sustragerii banilor? Vedem doar câteva constatări, informaţii din internet, nişte liste care nu prezintă niciun interes şi faptul că Banca de Economii a falimentat încă în 2012, informaţie care o cunoaştem de mulţi ani”, a spus Denis Ulanov, care este şi avocatul lui Ilan Şor.

Potrivit deputatului, în preambulul raportului se menţionează că „acest document nu conţine date cu privire la ultimii beneficiari ai furtului bancar”. „Ce înseamnă acest lucru? Doar ceea că Ilan Şor a recunoscut întotdeauna că, încă din 2015 – companiile şi oamenii implicaţi în aceste proceduri nu sunt beneficiarii fraudei bancare. Încetaţi să-i acuzaţi pe colegii mei, deputaţii Partidului Şor, în implicarea în furtul miliardului. Ei nu au încălcat nimic şi nu au furat niciun ban”, a spus Denis Ulanov.

Acesta s-a întrebat unde este informaţia despre creditele neperformante acordate de Banca de Economii în perioada 2008-2012, pe timpul conducerii lui Grigore Gacikevici, şi dosarele Procuraturii Anticorupţie pe acest dosar. Totodată, parlamentarul se întreabă de ce în raport nu sunt menţionate numele de familie „Greceanîi”, „Filat”, mai ales că însuşi Vlad Filat a spus, acum două zile, că în raport va fi numele său. „Şi de ce Kroll nu scrie nimic despre votul Maiei Sandu la şedinţa din 7 noiembrie 2014, când s-a decis să se ofere ajutor din rezerva de stat pentru băncile falite, ea doar ştia cu siguranţă motivele acestui vot. Poate începem discuţiile pe acest subiect?”, se întreabă Denis Ulanov.

Acesta a mai spus că în şedinţa de azi a Parlamentului, Partidul Şor va solicita includerea în comisia de anchetă privind frauda bancară a reprezentanţilor fracţiunii Partidului Şor. „Nu ne vom mira de faptul dacă majoritatea parlamentară va vota împotrivă. Doar pentru că aşa le convine, să activeze fără participarea noastră. Nu au nevoie ca noi să cunoaştem implicarea Kroll în schema lor de acoperire. Sau cum vorbeşte domnul Slusari în raport cu fracţiunea noastră – „partidul Kroll”.  Acest lucru demonstrează încă o dată că au un scenariu concret”, mai spune deputatul.

Potrivit lui, formaţiunea va veni în curând cu detalii despre raportul Kroll, la analiza căruia vor participa şi experţi străini.

Întrebat repetat unde se află liderul formaţiunii, Ilan Şor, Denis Ulanov a spus că în scurt timp politicianul va convoca o conferinţă de presă la Chişinău, pentru a răspunde personal la întrebările care îl vizează.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite