Denis Ulanov: Curtea Constituţională a stabilit că emisiunea monetară şi emiterea ulterioară a garanţiilor de stat din 2014 şi 2015 au fost ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Ulanov

Emisiunea monetară şi emiterea ulterioară a garanţiilor de stat din noiembrie 2014 şi aprilie 2015 celor trei bănci falimentare, Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială, au fost ilegale. Constatarea se regăseşte într-o adresare a Curţii Constituţionale către Parlament din data de 22 aprilie 2022. Anunţul a fost făcut joi, 12 mai, în şedinţa Parlamentului, de către deputatul Partidului „ŞOR”, Denis Ulanov.

„În 22 aprilie 2022, Curtea Constituţională a expediat o adresare la Parlament în care se spune că, examinând demersul privind legalitatea emiterii garanţiilor de stat, Înalta Curte a stabilit că eliberarea garanţiilor de stat din 2014 şi 2015 au purtat un caracter ilegal şi au fost făcute cu încălcarea flagrantă a legii. Aşa că, stimaţi colegi, înainte de a arăta cu degetul la cineva, examinaţi această decizie şi vedeţi ceea ce s-a întâmplat atunci şi ceea ce se va întâmpla de acum înainte în legătură cu furtul miliardului”, a declarat Ulanov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite