Demnitar român despre Republica Moldova: „2014 va fi un an foarte sensibil şi complicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu,secretar de stat în cadrul Mnisterului de Externe al României FOTO: Adevărul
Bogdan Aurescu,secretar de stat în cadrul Mnisterului de Externe al României FOTO: Adevărul

Demnitarul român, Bogdan Aurescu, a vorbit în cadrul unei emisiuni difuzate la Digi24 despre Acordul de Asociere şi despre cel de liber schimb ce ar urma să fie parafate la Summitul de la Vilnius.

 „Este în egală măsură important ca semnarea să se întâmple mai devreme, pentru ca şi ratificarea de către Parlamentul de la Chişinău să aibă loc cât mai repede, înainte de alegerile care urmează să aibă loc la finalul anului 2014 în Republica Moldova”, a declarant Bogdan Aurescu, secretar de stat în cadrul Ministerului de Externe al României în cadrul emisuiunii de la Digi24.

Întrebat cum vede ascensiunea comuniştilor în sondaje, demnitatul român a menţionat că cheia succesului coaliţiei aflate la putere în acest moment este perseverenţa în procesul de reformă. „Depinde de Guvernul de la Chişinău modul în care guvernul şi coaliţia de guvernare proeuropeană vor gestiona acest interval de timp. 2014 va fi un an foarte sensibil şi complicat  pentru Republica Moldova. Pe de-o parte, procesul de reformă, pe de alta - procesul electoral, care în orice ţară complică uneori parcursul reformist. Singurul răspuns valabil, atât pentru provocările care pot veni din exterior, cât şi din interior, este acela de a continua acest efort de reformă”, a mai spus Bogdan Aurescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite