De ce şi-a dat demisia din funcţia de ministru Veaceslav Negruţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veaceslav Negruţa, care a demisionat astăzi, 14 august, din funcţia de ministru al Finanţelor, a declarat că motivele pentru plecarea sa ţin de două aspecte: profesional şi personal.

Fostul ministru a susţinut în cadrul unui briefing de presă că şi-a prezentat cererea de demisie încă în luna iunie.

„Decizia mea este una bazată pe aspecte profesionale şi personale. Consider că la această etapă mi-am realizat misiunea în funcţia în care am fost delegat de către colegii mei de la PLDM. Am reuşit să stabilizăm finanţele publice, putem constata că acestea sunt mult mai sănătoase decât în anul 2009, când am fost desemnat în funcţie. La această etapă am realizat şi unele proiecte care au avut finalitate, inclusiv două legi importante: lege privind finanţele publice locale şi responsabilitatea cu privire la impozitarea fiscală“, a afirmat Veaceslav Negruţa.

În acelaşi timp, fostul demnitar s-a arătat nesatisfăcut de soarta unor proiecte importante promovate de el în anii cât s-a aflat în funcţie, acesta fiind şi unul din motivele deciziei sale. Drept exemplu Veaceslav Negruţa a adus modul în care se aplică metodele indirecte de evaluare a veniturilor şi averilor persoanelor publice, care au fost introduse cu scopul de a-i determina pe toţi să-şi plătească cinstit impozitele. „Şi astăzi circulă multe maşini luxoase prin Moldova, iar proprietarii nu-şi declara sursa de venit”, a spus fostul ministrul de finanţe.

Veaceslav Negruţa a negat faptul că decizia sa ar avea vreo legătură cu cazul Sandulachi.

"Am văzut că s-a încercat transmiterea ideii în societate că un dosar penal ar fi motivul demiterii. Un ministru care ar avea un dosar s-ar ţine cu dinţii de funcţie, eu nu mă ţin. Acest dosar politic va avea un sfârşit exact ca şi altele de acest gen”, a concluzionat Veaceslav Negruţa, care a adăugat că rămâne alături de echipă, de minister şi de Guvern, cu toată experienţa pe care a acumulat-o.

El a mai adăugat că în perioada următoare se va dedica mai mult familiei şi se va relaxa puţin. Cât despre viitor Negruţa a spus că nu şi-a căutat loc de muncă, lucru ce ar fi fost amoral, atâta timp cât ocupa postul de ministru.
Demisia lui Veaceslav Negruţa a fost propusă preşedintelui ţării astăzi dimineaţă. Tot astăzi noul ministru al finanţelor, Anatol Arapu, a depus jurământul. Acesta a deţinut funcţia de ministru al finanţelor şi în anii 1998-1999.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite