De ce Dodon vrea atribuţii suplimentare: „Un preşedinte puternic înseamnă un stat puternic. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Rusia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon insistă pe faptul că Republica Moldova trebuie să treacă la un regim de guvernare prezidenţial, unde şeful statului avea atribuţii precum în Rusia, Belarus sau chiar SUA. În acest context, preşedintele a anunţat că intenţionează să colecteze 1.5 milioane de semnături în favoarea acestei idei.

„Cetăţenii au votat pentru preşedinte. Ei n-au votat pentru Candu, pentru Filip, pentru majoritatea asta care s-a format peste noapte nu ştiu cum. Ei au votat pentru preşedinte şi ei aşteaptă de la preşedinte”, a declarat Igor Dodon joi, 26 octombrie, la emisiunea „Acces direct” de la NTV Moldova.

Şeful statului s-a plâns că toate iniţiativele sale sunt blocate de majoritatea parlamentară. În viziunea sa, acest lucru este un argument în plus pentru a trece la o republică prezidenţială pentru că, potrivit lui, preşedintele e ales de către popor şi se bucură de o legitimitate mai mare, însă nu are atribuţii corespunzătoare.

„Preşedintele propune, eu am propus multe iniţiative, cu pensiile etc, ei le blochează. Preşedintele vine cu iniţiative economice, ei le blochează, dincontra îi taie atribuţiile. Atunci care-i soluţia?”, a menţionat Dodon.

Preşedintele susţine că este convins că moldovenii vor un preşedinte puternic: „Un preşedinte puternic înseamnă stat puternic. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Rusia, în Belarus, dar nu doar acolo. În SUA preşedintele ţării este şi prim-ministru, ca să înţeleagă oamenii la ţară. Este stat prezidenţial, este verticala puterii, ai votat pentru omul ăsta, dă-i posibilitate să rezolve problemele”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite