Data alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova a fost stabilită pentru 30 octombrie

Data alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova a fost stabilită pentru 30 octombrie

FOTO Arhivă

Parlamentul a stabilit ca alegerile prezidenţiale din Republica Moldova să aibă loc pe 30 octombrie. Proiectul de hotărâre a fost adoptat vineri, 1 aprilie, după ce iniţiativa legislativă a unui grup de deputaţi din majoritatea parlamentară a fost introdusă pe ordinea de zi a legislativului în regim de urgenţă, transmite IPN.

Unul dintre autorii iniţitiavei, deputatul democrat, Sergiu Sârbu, a spus că prin această hotărâre se doreşte a se acorda o previzibilitate cetăţenilor, iar toate chestiunile tehnice vor fi rezolvate până pe data de 30 iulie, când prevederile hotărârii vor intra în vigoare. Tot după această dată va putea începe şi campania electorală.
 
Deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi, a propus un amendament ca alegerile să aibă loc pe 3 iulie, dar acesta nu a acumulat numărul necesar de voturi.
 
Stabilirea alegerilor prezidenţiale pentru 30 octombrie s-a adoptat cu votul a 50 de deputaţi, aceasta reprezentând majoritatea parlamentarilor prezenţi la şedinţa plenară. Acestei iniţiative s-au împotrivit deputaţii socialişti şi cei liberal-democraţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: