Daniela Bodrug o acuză pe Maia Sandu că „este parte a tranzacţiei” prin care Aeroportul a fost preluat de un miliardar rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedinta Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Daniela Bodrug, susţine că Maia Sandu, pe când era în funcţia de premier, ar fi contribuit ca Aeroportul Internaţional Chişinău să treacă în gestiunea miliardarului rus Andrei Goncearenko.

„Aşteptam ştirea despre vinderea acţiunilor Aeroportului din momentul în care Filat a ieşit de la puşcărie. Maia Sandu a fost parte a acestei tranzacţii din ziua accederii la Guvernare. Vă rog să urmăriţi toate declaraţiile dânsei cu privire la Aeroport, pentru a vă convinge cât de ipocrită poate fi Lidera Solidarităţii Mafiei lui Filat dighizată în “Salvatoarea Poporului Deşteptat”, a scris Daniela Bodrug pe Facebook.

Ea afirmă că anunţul cu privire la trecerea Aeoportului în gestiunea miliardarului rus „este dovada plăţii lui Filat pentru a ieşi la libertate”, iar compania NR Investment Limited a fost doar un paravan”.

Tot în acest context, Bodrug susţine că vizita lui Vlad Filat în Ungaria, unde ex-premierul urma să aibă o întâlnire cu prim-ministrul Victor Orban, „a fost doar o acoperire pentru încheierea tranzacţiei”.

Daniela Bodrug a întrebat retoric „cu cât s-a ales Dodon din afacerea asta pe care o susţine, alături de Maia Sandu, prin manipulare a opiniei publice?.

Compania „Avia-Invest”, căreia statul i-a concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău pentru o perioadă de 49 de ani, a anunţat că NR Investment Limited, companie care în august 2019 a procurat 95% din „Avia Invest”, a cedat controlul asupra companiei către „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care de acum încolo va deţine 95% din „Avia-Invest” şi va gestiona Aeroportul Internaţional Chişinău. Beneficiarul companiei respective este un miliardar rus, care anterior a activat în conducerea Gazprom.

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de ex-premierul Maia Sandu, anunţă că va analiza opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu „care acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”. Reacţia vine după ce Aeroportul Chişinău a ajuns în gestiunea companiei „Komaksavia Airport Invest”, iar PAS consideră că această tranzacţie a fost posibilă în urma unei înţelegeri între PDM şi PSRM. Potrivit PAS, dacă PDM şi PSRM nu ar fi demis Guvernul Sandu, lidera PAS nu era să permită ca tranzacţia să aibă loc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite