Daniel Ioniţă: Schimburile comerciale dintre România şi Moldova au atins un vârf istoric

Daniel Ioniţă: Schimburile comerciale dintre România şi Moldova au atins un vârf istoric

FOTO parlament.md

Schimburile comerciale dintre România şi Republica Moldova, anul trecut, au atins un vârf istoric. Aceste schimburi au depăşit un miliard de dolari americani. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, la emisiunea „Ţara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei TV, transmite IPN.

„România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar întreg spaţiul comunitar acoperă mai mult de 70% din ceea ce înseamnă schimburile comerciale pe care Republica Moldova le are cu lumea largă”, a afirmat Daniel Ioniţă.

„Eu îmi doresc ca şi pe viitor relaţiile respective să continue în aceiaşi parametri şi îmi doresc ca şi pe viitor legislaţia să fie pe deplin respectată, iar semnalele care sunt transmise de investitorii străini să fie ascultate şi chiar acomodate”, a continuat ambasadorul.

Despre construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău, Daniel Ioniţă spune că România îşi va respecta pe deplin angajamentele.

În ceea ce priveşte rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie, Daniel Ioniţă spune că partenerii internaţionali sunt într-o perioadă de aşteptare strategică.

În raport cu acest scrutin, poziţia României a fost aceeaşi: susţine parcursul european de dezvoltare a Republicii Moldova, consideră că Republica Moldova trebuie să avanseze pe drumul său către UE prin promovarea în continuare a reformelor atât de necesare şi atât de aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova. „Şi sunt convins că atât timp cât Republica Moldova va rămâne orientată cu faţa către Vest, România nu are motive să-şi schimbe aceste abordări”, a notat oficialul român.

Ambasadorul spune că România are în continuare un set întreg de proiecte care se află în diverse faze de evoluţie în Republica Moldova. „Ne dorim ca la graniţa noastră de est să existe stabilitate, să existe securitate, şansa către prosperitate pentru toţi cetăţenii Moldovei”, a spus Daniel Ioniţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: