Dan Stoenescu: Sunt optimist în privinţa identităţii româneşti în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Dan Stoenescu, ministru delegat român pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, remarcă o îmbunătăţire în ceea ce priveşte situaţia privind identitatea românească în Republica Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute la Moldova 1.

„Am fost în Republica Moldova acum19 ani. Acum remarc schimbări considerabile, în oraşe se vorbeşte mai mult limba română, tinerii vorbesc o limbă română curată. Diferenţa faţă de acum 20 de ani este foarte mare”, a spus oficialul de la Bucureşti, citat de IPN.

Stoenescu a spus că România va ajuta în continuare Republica Moldova atât economic, cât şi socio-cultural, pentru a se integra în spaţiul european. „România a muncit mult pentru a aduce Republica Moldova în Europa şi pentru a aduce Europa în Republica Moldova. Anual, statul român acordă tinerilor din Republica Moldova 5000 mii de burse, au fost reparate 800 de grădiniţe, teatrul din Cahul. Suntem interesaţi să vedem cum se schimbă lucrurile. Preconizăm organizarea unor stagii pentru jurnalişti. Sperăm că vor fi deschise centre române de informare la Bălţi şi Taraclia”, a declarat ministrul delegat pentru relaţii cu diaspora.

Totodată, Dan Stoenescu şi-a exprimat regretul că un număr mic dintre moldovenii care deţin cetăţenia română s-a înscris în Registrul electronic al alegătorului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite