Dan Dungaciu, despre situaţia dificilă a lui Nicolae Timofti: Trebuie să aleagă între anticipate şi Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Dungaciu susţine că Nicolae Timofti se află într-o situaţia dificilă FOTO: Eduard Enea
Dan Dungaciu susţine că Nicolae Timofti se află într-o situaţia dificilă FOTO: Eduard Enea

Nicolae Timofti se află în cea mai dificilă situaţie în care s-a aflat vreo dată, pentru că va avea de ales între anticipate şi desemnarea lui Vlad Plahotniuc la funcţia de prim-ministru, consideră Dan Dungaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române.

Potrivit IPN, Dan Dungaciu a declarat, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova” , că Ion Sturza nu va întruni numărul necesar de voturi şi Timofti va trebui să ia decizia importantă la cea de a doua tentativă de investire a Guvernului. „Va fi o decizie complicată şi teribilă. Dacă forţează nota asupra candidatului său, va conduce ţara spre alegeri anticipate. În acest caz există riscul ca să fie schimbat vectorul pro-european, iar de această situaţie va fi acuzat Timofti. Pe de altă parte, dacă se conformează propunerii PDM, la şefia Guvernul ar putea să ajungă controversatul Vlad Plahotniuc”, a opinat Dungaciu.

Referindu-se la candidatura lui Ion Sturza, Dungaciu consideră că acesta nu va acumula numărul necesar de voturi. „Pentru Ion Sturza va fi un exerciţiu foarte dificil, pentru că i-a criticat dur pe liderii politici ai partidelor parlamentare. Este o încercare fără şanse”, a declarat analistul.

Dan Dungaciu consideră că Ion Sturza va veni în Parlament să prezinte programul de guvernare şi lista cabinetului de miniştri, aceasta fiind o şansă de reveni în politică. „Consider că Sturza va merge până la capăt, ca să obţină o platformă pentru a-şi expune programul său, va fi în atenţia opiniei publice, a mass-media. Nu este exclus că Sturza a acceptat în perspectiva unor alegeri anticipate”, a spus Dungaciu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite