Dan Dungaciu, despre solicitarea Maiei Sandu de a primi vaccinuri din Rusia: Un mesaj că Moldova este în afara spaţiului european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DaN Dungaciu
DaN Dungaciu

Sociologul român Dan Dungaciu critică dur întevederea preşedintelui Maia Sandu cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, în timpul căreia şeful statului a solicitat Rusiei ajutor în combaterea pandemiei. Dungaciu spune că mesajul transmis de Maia Sandu denotă faptul că Moldova este în afara spaţiului european, iar acest lucru ar putea spulbera din speranţele Bruxelles-ului în raport cu activitatea actualului preşedinte, notează IPN.

Dungaciu spune că eşecul învestirii Guvernului Grosu în Parlament va fi pus pe seama instituţiei prezidenţiale, mai ales că ziua de 25 martie a culminat cu întrevederea şefului statului cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău În timpul discuţiilor, Maia Sandu a cerut Federaţiei Ruse acces mai rapid la vaccinul Sputnik-V.

„Momentul acesta este tragic şi este de o semnificaţie profundă. Faptul că Republica Moldova, după alegerea dnei Maia Sandu, dă un semnal că, de fapt, este în afara spaţiului european în care vaccinurile se iau din altă parte. Din nefericire, acest mesaj se duce şi spre Bruxelles, şi spre populaţia din Republica Moldova. Populaţia RM trăieşte astăzi o dezamăgire echivalentă celei din 2010, atunci întruchipată de Vlad Filat”, a spus Dan Dungaciu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Mai mult, potrivit lui Dungaciu, criza politică interminabilă de la Chişinău ştirbeşte din imaginea preşedintelui Sandu şi nu-i va aduce PAS-ului capital politic la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

„Orice se va întâmpla la consultări, indiferent de deciziile Curţii Cosntituţionale va fi un pas prost, greşit, greu de gestionat pentru ceea ce noi toţi am numit optimist proiectul politic Maia Sandu”, a mai spus Dan Dungaciu.

Potrivit Constituţiei RM, Parlamentul poate fi dizolvat fie în cazul incapacităţii deputaţilor de a aproba acte normative timp de 3 luni, fie în cazul eşuării a două tentative de învestire a Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite