Curtea Supremă de Justiţie a decis: Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Curtea Supremă de Justiţie a respins miercuri, 7 noiembrie, recursul avocatului Andrei Bivol, care a solicitat anularea decretului preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de retragere a cetăţeniei moldoveneşti pentru fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Magistraţii au menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău, pronunţată în luna mai. Decizia CJS a fost publicată aseară pe pagina electronică a instanţei, transmite IPN.

Pârâtul, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut anularea decretului fostului preşedinte, Nicolae Timofti, prin care acesta a acordat cetăţenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Igor Dodon a invocat că Traian Băsescu conştient nu a comunicat autorităţilor moldoveneşti despre aflarea sa sub urmărire penală în momentul examinării cererii cu privire la acordarea cetăţeniei.

Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, a spus că fostul preşedinte al României a primit cetăţenia moldovenească în mod excepţional, pentru merite deosebite faţă de Republica Moldova, iar în acest sens, legea nu prevede obligativitatea prezentării unor acte relevante.

Anterior, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care este şi preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, a spus că retragerea cetăţeniei moldoveneşti de către preşedintele Igor Dodon nu îl descurajează şi nu îl face să renunţe la promovarea ideii unirii Republicii Moldova cu România, ca singură şansă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor moldoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite