Curtea Constituţională a validat rezultatele referendumului consultativ din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO constcourt.md
FOTO constcourt.md

Curtea Constituţională a validat joi, 14 martie, rezultatele referendumului republican consultativ, care s-a desfăşurat odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie, transmite IPN.

În sesizarea remisă Curţii de către Comisia Electorală Centrală se menţionează că pentru întrebarea: „Sunteţi pentru reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61?” supusă referendumului, la votare au participat 39,78% din alegători, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Pentru opţiunea „Pentru” s-au expus 744.529 de alegători, iar pentru opţiunea „Contra” – 266.188 de alegători.

Pentru întrebarea „Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile lor?” supusă referendumului, la votare au participat 39,74%, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În acest caz, pentru opţiunea „Pentru” s-au expus 808. 266 de alegători, iar 202497 de alegători au ales opţiunea „Contra”.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite