Liberalii au sesizat Curtea Constituţională cu privire la legitimitatea interimatului de la şefia Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Mihai Ghimpu s-a adresat la Curtea Constituţională privind interimatul din Parlament
Liberalul Mihai Ghimpu s-a adresat la Curtea Constituţională privind interimatul din Parlament

Partidul Liberal a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituţională pentru stabilirea constituţionalităţii unui articol din hotărârea cu privire la revocarea din funcţie a preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu.

Liberalii consideră neconstituţională partea în care spune că vicepreşedintele Parlamentului are aceleaşi atribuţii ca şi preşedintele în lipsa acestuia, transmite IPN.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că Partidul Liberal Democrat, şi în special preşedintele formaţiunii, Vlad Filat, uzurpă puterea în stat. „De la programul de guvernare pro-european, am ajuns la uzurpare. Am hotărât să sesizăm şi partenerii europeni care ne-au sprijinit pentru democratizare. Eu sunt gata să merg până la capăt. Nu văd cum să nu obţinem dreptate. Iar după ce vom obţine dreptatea, voi scrie un demers către Procuratura Generală să intenteze dosare pe numele celui/celei care uzurpă puterea”, a declarat acesta.

Liberalul a mai spus că este regretabil faptul că preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a contribuit la uzurparea puterii şi a promulgat proiectul care prevede introducerea interimatului la funcţia de şef al legislativului. Mihai Ghimpu susţine că toate legile adoptate după revocarea din funcţie a lui Marian Lupu sunt ilegale.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a trimis, în aceeaşi zi, un comunicat de presă în care constată că Partidul Liberal continuă campania îndreptată spre tensionarea situaţiei politice din Republica Moldova. „Absolut evident că scopul urmărit de liberali este crearea unei situaţii de haos total, ceea ce ar compromite orice posibilitate de revenire la normalitate şi ar deturna Republica Moldova de pe calea democraţiei şi integrării europene”, se spune în comunicatul PLDM. Formaţiunea notează că va folosi tot arsenalul democratic şi legal pentru a curma tentativele de destabilizare în continuare a situaţiei politice şi pentru a asigura revenirea Republicii Moldova la normalitate.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite