Cum şantajează Igor Dodon moldovenii din Federaţia Rusă ca aceştia să-i ofere votul la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Igor Dodon a decis să recurgă la tehnici de şantaj pentru a-i convinge pe moldovenii stabiliţi în Federaţia Rusă să-l voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 15 noiembrie. Preşedintele în exerciţiu s-a arătat indignat de prezenţa scăzută la vot la secţiile de votare deschise în Rusia şi le-a spus cetăţenilor că, dacă vor să beneficieze de încă o „amnistie migraţională”, trebuie să arate ştampila „votat” din paşaport.

Aşa-numita amnistie migraţională reprezintă o înţelegere între Igor Dodon şi omologul său rus, Vladimir Putin, prin care moldovenii care au comis încălcări minore, precum depăşirea termenului de şedere, nu sunt deportaţi sau li se permite să revină în Federaţia Rusă, dacă au fost deportaţi anterior.

Igor Dodon le-a amintit moldovenilor că, la iniţiativa sa, deja au fost efectuate două amnistii migraţionale, în 2018 şi 2019, iar dacă moldovenii vor să mai profite încă de una, el trebuie să fie reales preşedinte.

„Eu des sunt întrebat dacă mai pot face o amnistie migraţională. Eu vă promit că în calitate de preşedinte, la începutul anului viitor, voi face tot posibilul ca să mai beneficiaţi de o amnistie. Dar vreau să vă spun că de amnistie trebuie mai întâi de toate să beneficieze acei cetăţeni care vor avea ştampila că ei au votat la alegeri”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Igor Dodon răspunde”.

Amintim că în primul tur al alegerilor prezidenţiale, în Rusia au votat doar 5.603 de alegători, iar mai mult de jumătate dintre ei au votat pentru primarul de Bălţi, Renato Usatîi.

În SUA, Canada şi Europa, Igor Dodon a pierdut categoric în faţa Maiei Sandu, acumulând doar 3,65%,

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite