Cum poţi să ceri audieri politice pe un subiect juridic. Explicaţia lui Sergiu Sîrbu de ce Parlamentul refuză audierile pe cazul furtului miliardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu consideră că propunerea opoziţiei privind audierile pe subiectul furtului miliardului de dolari din sistemul bancar moldovenesc este una ilegală, iar din acest motiv nu poate avea sprijinul majorităţii parlamentare.

„O cerere absolut ridicolă care are conotaţie pur politică. Cum poţi să ceri audieri politice în Parlament pe un subiect strict juridic de urmărire penală. Să chemi pe cine? Să chemi procurorul să-ţi dea raport? Sau să chemi judecătorul care instrumentează cazul? Este o aberaţie şi este imposibil şi ilegal să faci audieri pe dosare penale concrete”, a afirmat Sergiu Sîrbu la emisiunea „Adevărul Live” de pe adevaul.ro.

Amintim că socialiştii au solicitat audieri pe subiectul „furtului miliardului” din sistemul bancar moldovenesc la şedinţa Parlamentului din 26 iulie, iniţiativă respinsă de Legislativ. Socialiştii au cerut audierea premierului Filip şi a guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, privind prezentarea informaţiilor din raportul Kroll-2.

Anterior, pe 12 iulie, Parlamentul la fel a respins iniţiativa socialiştilor privind audierea şefului CNA şi al Procuraturii Anticorupţie pe subiectul ce ţine de suma de bani care a fost recuperată până în prezent de pe urma furtului miliardului de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite