Cum va modifica PDM Constituţia, dacă Parlamentul e la final de mandat? Candu: Sondajele arată că vom fi la guvernare şi în următorii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea parlamentară a susţinut joi, 11 octombrie, includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre pentru elaborarea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Constituţiei privind alegerea judecătorilor direct de către popor, chiar dacă actualului Parlament îi expiră mandatul şi nu mai poate modifica Legea Supremă în acest sens.

„Avem puţin timp până la finele sesiunii. Ne dorim să dezbatem, să analizăm, să consultăm public, să expertizăm şi să reuşim să elaborăm acest proiect, să-l avizăm la Curtea Constituţională şi să-l înregistrăm în Parlament”, a declarat deputatul PDM Sergiu Sîrbu.

„Nu prea înţeleg eu procedura asta apărută ori iar e vorba de ceva mixt aici? Corect, proiectul se înaintează Curţii Constituţionale, se avizează, apoi vine în ordinea de zi a Parlamentului”, a afirmat liberalul Mihai Ghimpu.

Liberal democratul Tudor Deliu a menţionat că propunerea democraţilor este una populistă: „Deoarece actualul Parlament nu va reuşi ca să aducă în procedură parlamentară modificările pe care le propun şi nu cred că nici în viitorul Parlament veţi reuşi să faceţi acest lucru pentru că sondajele arată foarte multe”.

În contextul sondajelor, speakerul Andrian Candu a venit cu o replică.

„Sondajele arată că PDM va fi la guvernare în următorii patru ani de zile. Nu ştiu ce sondaje citiţi dumneavoastră”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite