Cum explică Vlad Ţurcanu de ce PUN nu se alătură Mişcării politice Unirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Turcanu si Octavian Ticu

Prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Vlad Ţurcanu, susţine că PUN nu se alătură Mişcării Politice Unirea pentru că nu consideră că Partidul Liberal, cel care a iniţiat această idee, poate fi locomotiva unioniştilor din Moldova. Potrivit lui, atât PL, cât şi Dorin Chirtoacă, atunci când s-au aflat la guvernare, au făcut prea puţine pentru mişcarea unionistă şi nu a fost o prioritate unificarea eşichierului unionist, transmite IPN.

„Liderii acestei formaţiuni, atunci când erau la putere, priveau pe ceilalţi care gândesc româneşte ca pe nişte concurenţi politici, nu ca pe nişte parteneri. Abia acum, în ceasul al 12-lea, Dorin Chirtoacă începe să vorbească dulceag şi mieros ca şi cum nu ţinem minte cum s-au comportat ei cu ceilalţi români din Republica Moldova cât au avut pâinea şi cuţitul”, a afirmat Vlad Ţurcanu.


Vlad Ţurcanu consideră că pentru Republica Moldova actualmente este important să se înţeleagă faptul că unirea cu România se poate face prin integrarea celor două state, care va culmina cu o decizie politică.

Mişcarea politică Unirea a fost constituită miercuri, 15 ianuarie, de către cinci formaţiuni politice – Partidul Liberal, Partidul Popular Românesc, Partidul Uniunea Salvaţi Basarabia, Partidul Politic Democraţia Acasă şi Partidul Naţional Liberal. Acordul de constituire a fost semnat de către liderii partidelor la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, transmite IPN.

https://www.ipn.md/ro/dorin-chirtoaca-miscarea-unirea-ramane-deschisa-pentru-toate-formatiunile-7965_1070837.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite