Cum explică Maia Sandu de ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a scăzut în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că formaţiunea sa a scăzut în sondaje din cauza unei avalanşe de ştiri false răspândite de mass-media afiliată Partidului Democrat, condus de către controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc.

„Ar fi mai multe explicaţii aici. Una dintre ele este campania de propagandă şi de ştiri false fără precedent şi, în ultimele săptămâni, toată lumea a putut să vadă tot felul de acuzaţii nefondate, tot felul de minciuni care se spun inclusiv de la tribuna Parlamentului de către reprezentanţi ai puterii, după care acestea sunt preluate de televiziunile finanţate de Plahotniuc şi Dodon”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la Europa Liberă.

Un alt motiv de ce PAS a scăzut în sondaje, în opinia Maiei Sandu, este că „oamenii nu sunt siguri că oamenii nu sunt siguri cine sunt cei care îi intervievează, dacă în spatele lor stă Partidul Democrat sau nu”.

„Pe fundalul acestei stări de teroare pe care a instaurat-o Partidul Democrat, oamenii uneori nu spun până la capăt lucrurile pe care le cred”, a spus lidera PAS.

Totuşi, Maia Sandu se arată încrezută că blocul electoral ACUM, format din PAS şi PDA, are şanse să câştige alegerile, dacă acestea vor fi libere şi corecte. 

Lidera PAS a subliniat că va depune toate eforturile pentru a obţine sprijinul, în mod special, a celor indecişi.

Amintim că, potrivit ultimului sondaj IRI, PAS ar obţine 12% în alegeri, la fel ca PDA - 12%. Conform datelor publicate de IPP, care a realizat recent Barometrul Opiniei Publice, PAS ar acumula 7,4%, iar PDA - 5%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite