Cum explică Andrei Năstase de ce Blocul ACUM nu va face o alianţă cu PSRM contra lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase si Vlad Plahotniuc

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a afirmat că Blocul ACUM nu va face o alianţă cu Socialiştii lui Igor Dodon, după alegerile din 24 februarie, cu scopul de a demonta sistemul creat de Vlad Plahotniuc, aşa precum au sugerat unii analişti politici.

„Îi îndemn pe toţi cei care ne solicită un asemenea exerciţiu, o alianţă cu Partidul Socialiştilor, să răsfoiască nişte file din recenta noastră istorie şi să înţeleagă că poţi să faci alianţă cu oameni de încredere, cu oameni care nu trădează, cu oameni care respectă vocea populară, care respectă oamenii şi nu cu acei care la un anumit moment, la o cotitură o iau exact în direcţia opusă”, a declarat Andrei Năstase pentru Euopa Liberă.

Potrivit lui, există experienţa anului 2016, atunci când la iniţiativa Forului Civic, protestele Platformei DA au fost unite şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au regăsit toţi cetăţenii Republicii Moldova. 

„Din păcate, stegarii unui segment important din societate – şi vorbesc aici de Dodon şi colegii săi socialişti – au acceptat târgul cu Plahotniuc pentru funcţia de preşedinte, în detrimentul societăţii, în detrimentul poporului nostru şi al ţării noastre. În aceste condiţii îi rog pe cei care fac asemenea demersuri sau asemenea propuneri să revadă încă o dată cum s-au produs lucrurile atunci şi să înţeleagă că Republica Moldova nu mai poate fi supusă unor asemenea experimente, unor asemenea exerciţii în condiţiile în care partenerii de dialog nu sunt de încredere”, a mai spus Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite