Cum comentează Primăria dispoziţia care ar fi permis evacuarea protestatarilor din PMAN: Este una tradiţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Primăria municipiului Chişinău face apel către mass-media ca subiectul privind dispoziţia primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, să fie prezentat „obiectiv şi fără a ignora modul în care s-a acţionat în fiecare an. Autorităţile au obligaţia să asigure buna desfăşurare a evenimentelor oficiale, programate din timp, cu atât mai mult că la acestea participă mai multe categorii de oficiali, inclusiv reprezentanţi ai corpului diplomatic”.

Primăria Chişinău anunţă că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru buna desfăşurare a sărbătorii naţionale Ziua Independenţei, primarul interimar a dispus sistarea întrunirilor solicitate pentru ziua de 27 august, în perimetrul următoarelor străzi:


- Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe segmental cuprins între străzile Sfatu Ţării şi Puşkin;

- Str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, străzile între Mitropolit Dosoftei şi Bucureşti;

- Str. Bucureşti, între străzile Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni şi Sfatul Ţării;

- Str. Al. Puşkin, între străzile Mitropolit Varlaam şi 31 August, 1989;

- Str. 31 August, 1989, între străzile Sfatul Ţării şi Al. Puşkin;

- Str. Veronica Micle, între străzile Mitropolit G. Bănulescu Bodoni şi Al. Puşkin;

- Str. Maria Cebotari, între Mitropolit Dosoftei şi Bucureşti.

Atunci când oamenii legii au decis să evacueze protestatarii opoziţiei, în frunte cu Maia Sandu şi Andrei Năstase, aceştia şi-au motivat acţiunile anume prin faptul că există o diospoziţie a Primăriei.


„Dispoziţia emisă este una de rutină, care se semnează în fiecare an şi conţine exact acelaşi text ca şi în anii precedenţi. În acest perimetru au loc evenimente oficiale, programate cu mult timp în urmă, iar administraţia publică locală poartă răspundere directă în cazul apariţiei unor incidente violente, dacă nu se iau măsurile legale care se impun. În acest sens, am semnat dispoziţia privind buna desfăşurare a evenimentelor dedicate sărbătorii naţionale, Ziua Independenţei” a spus Ruslan Codreanu.

Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde se aflau protestatarii opoziţiei, rămaşi peste noapte de la protestul de duminică, 26 august, a fost înconjurat de poliţişti în dimineaţa de luni, 27 august. Poliţia le-a cerut manifestanţilor să-şi schimbe temporar locul evenimentului, până la finalizare evenimentelor oficiale, însă aceştia nu s-au conformat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite