Cu o lună înainte de alegeri, Plahotniuc vine cu noi promisiuni: Indemnizaţia primită la naşterea fiecărui copil va fi de 10 mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a făcut un şir de promisiuni marţi, 22 ianuarie, cu o lună înainte de parlamentare, care ar urma să fie votate de Parlament şi realizate de Guvern. Democratul a anunţat că pensionarii, care cu o pensie mai mică de 2.000 de lei, vor primi un ajutor de 600 de lei Paşte.

Vlad Plahotniuc a declarat, într-un briefing de presă, că recent au fost majorate pensiile pensionarilor cu 10%, iar în aprilie acestea ar urma să fie indexate din nou „chiar dacă sunt unii politicieni din opoziţie care speculează şi încearcă să-i mintă pe pensionari că indexarea nu va avea loc”.

Vlad Plahotniuc a spus că va fi majorată şi compensaţia pentru plata căldurii, compensaţie pe care o primesc familiile social-vulnerabile pe o perioadă de cinci luni, îm perioada rece a anului. Plahotniuc susţine că, pentru sezonul următor, anul 2019, această compensaţie va fi dublată - de la 350 de lei la 700 de lei. De această majorare au urma să beneficieze peste 150.000 de familii.

Liderul PDM a anunţat că va fi majorată şi indemnizaţia unică primită la naşterea fiecărui copil - de la 6.303 la 10 mii de lei.

Tot în acest context, Plahotniuc a menţionat că guvernarea a luat decizia de a oferi familiilor câte 200 de lei lunar pentru fiecare copil, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Proiectele respective ar urma să fie votate de Parlament în prima săptămână a lunii februarie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite