Cristina Balan, noul ambasador al Republicii Moldova la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) Cristina Balan este noul ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Anunţul a fost făcut marţi, 8 mai, de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, Cristina Balan deja a primit acceptul Departamentului de Stat al SUA pentru a reprezenta R. Moldova la Washington.

„Este o persoană care cunoaşte foarte bine situaţia din ţară, obiectivele guvernării şi, desigur, cunoaşte dosarul cooperării dintre R. Moldova şi SUA. Avem încredere că dumneaei va contribui consistent la dezvoltarea relaţiilor dintre ţările noastre”, a subliniat preşedintele PDM într-un brieging de presă.

Potrivit site-ului oficial al PDM, Cristina Balan este un om politic activ şi fost manager de top cu o vastă experienţă internaţională. Până în prezent, Cristina a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), fiind direct responsabilă pentru relaţii internaţionale şi diplomaţie de partid.

Activitatea Cristinei Balan în cadrul PDM s-a concentrat pe stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor PDM cu organizaţii externe, precum şi pe comunicarea cu reprezentanţii corpului diplomatic şi ai organizaţiilor internaţionale prezente în Republica Moldova. Cristina reprezintă PDM în cadrul evenimentelor externe şi în cadrul întrevederilor cu oficiali din Uniunea Europeană şi din Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, un membru activ al Internaţionalei Socialiste, făcând parte din Comitetul pentru Buget şi Finanţe. În anul 2017, ea a obţinut premiul “Femeia Anului în Politică”, se spune pe pagina oficială a PDM.

Ea are o experienţă în management, lucrând în ultimii 20 de ani în companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Cristina este economist, consideră esenţiale investiţiile şi deţine o diplomă în management din partea Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Balan este căsătorită şi are doi copii. Vorbeşte fluent limba română, limba rusă şi limba engleză.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite