Cristian Rizea: Vlad Cebotari este omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc şi cel care gestionează schemele din justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea si Vlad Cebotari
Cristian Rizea si Vlad Cebotari

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la aproape 5 ani de închisoare cu executare în România, eliberat recent de autorităţile moldoveneşti, spune că deputatul Pro Moldova Vlad Cebotari ar fi omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc şi ar gestiona schemele din justiţie. În replică, Cebotari respinge acuzaţiile şi spune că Rizea l-ar fi rugat să-i intermedieze o întâlnire cu Plahotniuc, dar el ar fi refuzat, notează IPN.

Fostul deputat român, Cristian Rizea, ieşit recent din închisoare, a recunoscut că ar fi fost în relaţii apropiate cu fostul liderul PDM, Vlad Plahotniuc şi că Plahotniuc i-ar fi propus să se implice în politica din Republica Moldova.

„Mi-a propus un post de deputat la alegerile din februarie 2019. Mi-a spus ca examinează în ce raion aş putea candida. Mi-a spus că se rezolvă şi cu dosarul. I-am spus că vreau să-mi rezolv problema cu justiţia pentru a nu fi o problemă de imagine pentru partid”, a spus Cristian Rizea în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În plus, Rizea spune că vicepreşedintele Pro Moldova, Vlad Cebotari, ar fi rămas omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc şi că Cebotari ar fi cel care-i face legătura lui Plahotniuc cu toţi politicIenii din Republica Moldova.

„Vladimir Cebotari este cel care gestionează schemele din justiţie, el ascultă de Plahotniuc, îi este loial până la capăt. Pentru că unii l-au lăsat pe Plahotniuc. Cebotari îi intermediază în continuare schemele din justiţie”, a mai spus Cristian Rizea.

Contactat telefonic în timpul emisiunii, Vlad Cebotari a respins acuzaţiile aduse de Cristian Rizea.

„Rizea s-a adresat la mine ca să îi fac legătura cu Plahotniuc, doar că eu nu mă ocup cu astfel de intermedieri. Domnul Rizea aruncă cu declaraţii, dar mă flatează, dacă el crede că eu aş gestiona schemele din justiţie” a spus Vlad Cebotari.

Rizea a mai comunicat că Plahotniuc s-ar afla actualmente în Thailanda.

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost eliberat din arest de autorităţile moldoveneşti duminică, 2 mai, după ce a expirat termenul în care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat.

Cristian Rizea a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020, la scurt timp după ce preşedintele Igor Dodon i-a anulat cetăţenia moldovenească. Ulterior, el a fost arestat pentru 18 zile, iar Chişinăul a anunţat că fostul deputat va fi extrădat în România.

Cristian Rizea riscă închisoare şi în Republica Moldova, după ce procurorii moldoveni au stabilit că fostul deputat român a comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, Rizea a făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite