Cristian Rizea va petrece încă 30 de zile după gratiile penitenciarului din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, va mai sta încă 30 de zile în arest preventiv, după ce instanţa i-a prelungit mandatul de arestare.

„Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a admis în proporţie integrală demersul Procuraturii Generale, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare în privinţa lui Rizea. Fostul deputat român se află la Peniteniciarul nr. 13 din Chişinău”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, pentru RFI Moldova.

Cristian Rizea a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020, la scurt timp după ce preşedintele Igor Dodon i-a anulat cetăţenia moldovenească. Ulterior, el a fost arestat pentru 18 zile, iar Chişinăul a anunţat că fostul deputat va fi extrădat în România.

„Acesta se află în căutare internaţională pe canalele Interpol cu scop de arest şi extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani şi 8 luni pentru infracţiunea de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, conform senţinţei definitive emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României”, se spunea atunci într-un comunicat de presă al Poliţiei din R. Moldova.

Cristian Rizea riscă închisoare şi în Republica Moldova, după ce procurorii moldoveni au stabilit că fostul deputat român a comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, Rizea a făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite