Crimeea iese din beznă? Problema ar putea fi rezolvată în câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Energiei anunţă că problema privind asigurarea cu energie electrică a Crimeei va fi soluţionată în câteva ore, precizând că partea ucraineană deţine toate mijloacele necesare pentru a remedia situaţia.

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a declarat pentru TASS că locuitorii peninsulei Crimeea vor beneficia în curând din nou de energie electrică. „Problema privind asigurarea cu energie electrică a Crimeei va fi rezolvată în câteva ore după ce grupul de specialişti va finaliza lucrările de reparaţie. Colegii din Ucraina ne-au spus că partea ucraineană deţine toate resursele şi forţele neecsare pentru remedia situaţia”, a precizat Novak.

În acelaşi timp, reprezentantul companiei ucrainene „Ukrenergo”, Zinovi Buţio, a declarat pentru un post de  televiziune din Ucraina că specialiştii nu pot rezolva problema din cauza blocadei protestatarilor.  Potrivit lui Buţio, grupul de specialişti se află în imediata apropiere a liniilor electrice care au fost afectate de explozie, însă nu se ştie când va fi posibil să fie remediată problema.

Crimeea a fost scufundată în întuneric sâmbătă noapte după ce stâlpii de susţinere a liniilor care transportă curentul electric din Ucraina au fost aruncaţi în aer. Autorităţile nerecunoscute din Crimeea au declarat stare de urgenţă în peninsulă şi zi liberă astăzi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite